SUORAA DEMOKRATIAA, PAREMPAA PALVELUA, HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ, YRITYSKUMPPANUUTTA

SUORAA DEMOKRATIAA, PAREMPAA PALVELUA, HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ, YRITYSKUMPPANUUTTA


keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Hallitusrintamalla Rovaniemelle uusi kaupunginjohtaja ?!

Muurolan lukion kuviot ovat todella häpeäksi koko kunnalliselle päätöksenteolle. Lukion hakemista suunnittelevat nuoret ovat hämillään, kun päättäjät eivät tiedä onko jotakin oppilaitosta olemassa vai eikö ole.

Rovaniemen valtuuston päätös jatkaa lukion toimintaa reilulla enemmistöllä piti olla viesti hallitukselle ja lautakunnalle valtuuston tahdosta. Tätä valtuuston päätöstä eivät lautakunnan ja kaupunginhallituksen enemmistöjäsenet halunneet kunnioittaa vaan ottivat vallan omin käsiinsä.

Reki meni hevosen edelle -sanotaan.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto on nyt temppelin harjalla. Sen täytyy viheltää peli poikki ja tuoda asia valtuustoon, vielä kerran. Samoin Muurolan lukio on pidettävä nuorten hakulistalla, aivan kunten kaupunginjohtaja Mauri Gardin on asian linjannut. Ei voi olla niin, että joku oppilaitos kesken kaiken ja haun lopetetaan yks kaks. Kysymys on hakijan oikeusturvasta.

Kysymys on myöskin kaupunginvaltuuston arvovallasta. Olipa johtosääntö mikä tahansa valtuusto voi halutessaan ottaa asian päätettäväksi, niin kuin se on jo kerran tehnyt. Valtuusto on kunnan ylin päättävä elin ja päätöksiä on kaikissa hallinnon eri tasoissa noudatettava.

Mielenkiintoista asiassa on se, että Muurolan lukion kaatajia ovat Kokoomuksen, Demareiden ja Vihreiden edustajat. Eli samat, jotka istuvat maan hallituksessa vasemmistoliittoa lukuunottamatta. Kysymys on tietenkin yksittäisestä asiasta, mutta on hyvä kysyä, että valitaanko tällä rintamalla myöskin uusi kaupunginjohtaja ?

Mikäli valitaan, niin kylmää kyytiä on kaupunkilaisille tiedossa ja tarjolla.


Hemmo Koskiniemi
kaupunginvaltuutettu (PS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti