SUORAA DEMOKRATIAA, PAREMPAA PALVELUA, HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ, YRITYSKUMPPANUUTTA

SUORAA DEMOKRATIAA, PAREMPAA PALVELUA, HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ, YRITYSKUMPPANUUTTA


tiistai 10. tammikuuta 2012

Lapinmies Väyrynen presidentiksi

Suomessa on presidentinvaali suora kansanvaali. Me kansalaiset tarkailemme ehdokkaita niiden osaamisen, kokemuksen, taitojen, edustavuuden ja sopivuuden näkökulmasta. Puolueet siirretään syrjään ja valinnat tehdään henkilöiden ominaisuuksien pohjalta vertaille ehdokkaita keskenään ja heidän edustamaansa linjaa.

Minua henkilökohtaisesti on miellyttänyt lappilaisen ehdokkaan Paavo Väyrysen kyky uudistua ja tehdä kovasti työtä ehdokkutensa eteen. Paavo on kiertänyt ahkerasti jo kuukausia maata kaihtamatta mennä pienimpään ja syrjäisimpäänkin kylään puhumaan ja kertomaan näkemyksistä. Tämä osoittaa nöyryyttä kansalaisia kohtaan ja arvostusta pitää koko Suomi asuttuna viimeistä peräkylän mökkiä myöten.

Kaikista ehdokkaista Paavo Väyrysellä on ylivoimainen kokemus ulkopolitiikasta ja kiistämätön aluepolitiikan tuntemus. On hyvä, että meillä on ehdokas joka edustaa Suomen ulkopoliittista linjaa, joka perustuu hyviin naapurisuhteisiin, eteenkin Venäjän kanssa. Suomen ja Venäjän lähialueyhteistyö tarjoaa valtavan kehitysmahdollisuuden molempien maiden raja-alueille, kunhan vain meillä on sellainen päämies, joka kykenee muuntamaan potentiaalin asukkaiden hyödyksi.

Suomessa on Kokoomuksen ja Vasemmiston toimesta meneillään poliittinen virtaus, joka haluaa pakkoliittää pienet kunnat maakunnan kaupunkikeskuksiin. Kataisen hallituksessa lasketaan kylmästi, että kuntien 7 miljardin valtionapujen leikkaus ja palvelujen kustannusten siiräminen suurille peruskunnille pelastaa valtion talouden.

Suomen perustuslain mukaan valtio ei voi saattaa kuntaa taloudelliseen vararikkoon ja toimintakyvyttömäksi, vaan kaikissa tilanteissa valtion on viimekädessä vastattava siitä, että kunta pystyy toteuttamaan eduskunnan säätämät lait ja kunnille määräämät tehtävät.

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen on luvannut puuttua hallituksen toimiin, jos se toimii perustuslainen vastaisti ja luokkaa kansalaisten oikeuksia saada palvelut. Tämä osoittaa ehdokkaan vastuullisuutta kansalaisia kohtaan, asuipa hän missäpäin Suomea tahansa.

Vuosien varrella Paavo Väyrysestä on hioutunut tilamantti, joka tuntee läpikotaisesti Suomalaisen yhteiskunnan ja on hankkinut kansainvälistä kokemusta EU parlamentista sekä tietenkin omaksunut juurta jaksain Paasikiven-Kekkosen linjan, joka on taannut Suomelle rauhanomaisen mahdollisuuden kehittyä moderniksi ja kilpailukykyseksi maaksi.

Lapilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus äänestää oma mies presidentiksi. Miksi emme niin tekisi, varsinkaan kun seuraavaan mahdollisuuteen saattaa mennä pitkä aika.

Hemmo Koskiniemi
Lappi
Rovaniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti