SUORAA DEMOKRATIAA, PAREMPAA PALVELUA, HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ, YRITYSKUMPPANUUTTA

SUORAA DEMOKRATIAA, PAREMPAA PALVELUA, HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ, YRITYSKUMPPANUUTTA


tiistai 27. joulukuuta 2011

Rovaniemen suurvoimala uuteen valtuuston harkintaan ?!

Rovaniemelle suunniteltu ja kaupunginvaltuuston yksimielisellä päätöksellä hyväksytylle
Mustikkamaan voimalalle on tullut synkkiä pilviä taivaalle ja sen kannattavuus on jo kyseenalainen.

Syynä on Kataisen-Urpilaisen-Arhinmäen hallitus, joka on muuttamassa sähkötariffien tukea niin, että kannattavuuslakselmat heittävät häränpyllyä ja tulot vähenenvät 5 miljoonalla eurolla/vuosi. Kymmenen vuoden aikana summa on 50 miljoonaa ja koko voimalan elinikänä (30vuotta) 150 miljoonaa euroa.

Toinen seikka, joka tuo lisää laskua on uusi Cancúnin ilmastosopimus, jossa kaikki rakentamiskäyttöön otettu maa ja nuoret metsät tulkitaan kasvihuonepäästöjä aiheuttavaksi ja lisää laskua vihreiden ympäristöministeri Niinistön matkasta tulee Suomen veronmaksajille ainakin 200 miljoonaa euroa.

Suomi olisi voinut viedä lävitse ilmastokokouksessa faktoihin perustuvan mallin, jolla olisimme enemmänkin hankkineet suurilla metsillämme miljardin rahaa, mutta nyt olettamuksiin perustuva sopimus laskuttaa metsäistä Suomea.

Suomen hallitus on omilla päätöksillään tyrmäämässä puun käytön energiapuuksi. Kaikki eri puolilla maata olevat puuhun perustuvat suunnitellut lämpövoimalaitokset halutaan ajaa alas ja estää niiden rakentaminen. Samalla lisätään Etelä-Suomen hiilivoimaloiden valtiontukea.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston pitäisi ottaa suurvoimala uudelleen harkintaan ja arvioida voidaanko Mustikkamaan voimalaitoksesta enään saada liiketaloudellisesti kannattava. Rovaniemen veronmaksajilla ei voida maksattaa kannattamattomaksi rakenettua kallista voimalaa.

2 kommenttia: